Frågor om Recovery Boots

Frågor om Recovery Boots

Frågor om Recovery Boots

Hur högt får trycket i mina Recovery Boots vara?
Dina Recovery Boots kan hålla ett hårt tryck, men det får aldrig kännas obehagligt. Trycket är för högt om du känner att du sitter och spänner emot.
Låter Recovery Boots mycket?

Våra produkter, oavsett om det är byxor eller stövlar, låter inte särskilt mycket. De låter inte mer än ugnen när den är på. Vi har testat och Recovery Boots uppmätte 37,4 db jämfört med 40,9 db för en vanlig ugn. Vi har till och med gjort en video där du kan höra ljudet från maskinen jämfört med TV:n i bakgrunden.

https://drive.google.com/file/d/13UqH_W9iWQGGLTCQRwSWdG6X-cCxTWKP/view

Använder de mycket ström?
Oavsett om det är våra byxor eller stövlar så använder de ungefär 30 watt.
Varför är det fördelaktigt att lägga 599,- kr på serviceavtalet?

Som utgångspunkt har du två års reklamationsrätt, men med serviceavtalet erbjuder vi dig en treårig garanti i stället, så att du alltid har möjlighet att kontakta oss och utnyttja din garanti. Det innebär att garantin gäller om du har otur och dina stövlar eller dragkedjan på dem går sönder. Garantin täcker också om det uppstår fel i programvaran, säkringar och liknande. Garantin täcker också om du skulle råka tappa kassetten och därmed skada den. Du kan läsa mer om vad garantin omfattar och inte på följande länk:

optimasportrecovery.se/pages/guarantee

Jag pendlar mellan två storlekar, vad ska jag göra?

I allmänhet rekommenderar vi att du väljer den större storleken om du befinner dig på gränsen mellan två storlekar. Oavsett om det är stövlar eller byxor drar de ihop sig något när de är uppblåsta.

Vad är skillnaden mellan pants (byxor) och boots (stövlar)?

Den främsta skillnaden mellan pants och boots är att pants behandlar även skinkor och höfter, medan boots behandlar upp till och med ljumsken. Å andra sidan är kamrarna mindre i stövlarna, vilket gör behandlingen mer intensiv och effektiv.

Vad är skillnaden mellan en stationär maskin vs. en batteridriven?

Den stationära maskinen är bunden till sladd, så det är nödvändigt att vara i närheten av ett eluttag när du använder produkten. En batteridriven maskin är däremot mer hanterbar att använda på språng eller i en idrottshall eller på andra ställen där man inte har möjlighet att använda ett uttag.

Kan man köpa presentkort?

Ja, det kan du göra. Minsta belopp vid köp av presentkort är xxx kr och det maximala beloppet är 4.000,- kr. Du får presentkortet via e-post.

https://optimasportrecovery.se/products/present-kort

Vad gör de olika programmen?

Batterimaskin

Våra batterimaskiner har 6 program.

Program 1: massage med 1 kammare åt gången

Program 2: Lymfdränage

Program 3: Pulserande massage

Program 4: Återhämtning (fullt tryck i alla kammare samtidigt)

Program 5: Intensivt lymfdränage

Program 6: Intensiv pulserande massage

Stationär maskin

Vår stationära maskin har 6 program.

​Program A: Massage med 1 kammare åt gången

Program B: Lymfdränage

Program C: Massage med 2 kammare åt gången

​Program D: Återhämtning (fullt tryck i alla kammare samtidigt))

​Program E: Program B + C i cykler

Program F: program A + C + D i cykler

Vad är skillnaden mellan de olika stövlarna?

Skillnaden på våra stövlar är bl.a. antalet kamrar i själva stöveln.

Vi erbjuder 4, 6 och 8 kammare. Du kan läsa mer om vilket antal kammare som passar dig i vår guide.

Vad är skillnaden mellan 4, 6 och 8 kammare?
Antalet kamrar avgör hur djupgående behandlingen blir. Ju fler kammare stövlarna eller byxorna har, desto mer intensivt behandlas de enskilda områdena.
Hur många kammare ska jag välja?

Alla maskiner har samma program. Skillnaden är att stövlar med fler kammare har ökad flexibilitet, samtidigt som trycket kan kännas högre ju fler kammare du väljer.

Den större flexibiliteten måste ses utifrån att man med fler kamrar bättre kan nå ställen man vill/inte vill ha masserade. Om du inte vill ha massage på knäna kan du alltså träffa mer exakt ju fler kamrar dina återhämtningsstövlar har. På samma sätt, som om du t.ex. bara vill få massage på dina vadmuskler.

Samtidigt kommer du också att upptäcka att återhämtningsstövlar med fler kammare kan uppnå ett något större tryck än dem med färre kammare.

Optima Sport Basis K4

Basis K4 används främst för lymfdränage. Denna stövel har minsta grad av flexibilitet tack vare de 4 kamrarna som kan slås på och av. Flexibiliteten är särskilt bra i samband med skador då man här kan rikta en eller flera kammare runt sin skada.

Optima Sport Pro K6

Pro K6 är lämplig för lymfdränage och massageprogram, eftersom den har 2 kammare runt vaden och 3 kammare runt låren. Här uppnår du stor flexibilitet i förhållande till antalet kammare som kan slås på och av. Flexibiliteten är särskilt bra i samband med skador då man här kan rikta en eller flera kammare runt sin skada.

Optima Sport Ultima K8

Ultima K8 lämpar sig för alla program. Stöveln ger en mer djupgående massage, eftersom kamrarna är mindre och därför kan arbeta djupare in i muskulaturen. Denna stövel ger dig optimal flexibilitet, då du får 8 kamrar som kan slås på och av. Flexibiliteten är särskilt bra i samband med skador då man här kan rikta en eller flera kammare runt sin skada.

Vilken längd på stövlar ska jag välja?

Recovery Boots

Om du har en benlängd på runt 85 cm eller mer bör du välja våra 100 cm (125 cm fullängds) stövlar.Maximal låromkrets för de vanliga stövlarna är 70 cm.

Stövlarna på 100 cm (fullängd 125 cm) är 75 cm i låromkrets.

Om du är mellan 2 storlekar rekommenderar vi att du alltid väljer den längsta, eftersom stövlarna kommer att krympa när de är uppblåsta.

Recovery Pants

Recovery Pants är one-size och benlängden på dessa är 92 cm. Detta innebär normalt att byxorna är för små för dig om du är över 190 cm hög.

Hur länge kan jag sitta med stövlarna?

Som sådan finns det ingen gräns för hur länge du får sitta i stövlarna, men vi rekommenderar normalt att du inte sitter i mer än 30 – 90 minuter. Var alltid uppmärksam på att du inte får känna obehag när du sitter i stövlarna.

För dig som tränar mycket rekommenderar vi en behandlingstid på 30 – 90 min. 1-2 gånger dagligen.

Finns det en trycksensor i stövlarna?

Ja

Är stövlarna med optiflow?

Optiflow används när luftkamrarna i stövlarna överlappar varandra. Alla våra stövlar har överlappande kammare (även kallat optiflow).

Är stövlarna godkända för medicinskt bruk?

Våra återhämtningsstövlar är CE-medicinskt godkända. Men om du lider av en allvarlig sjukdom bör du rådfråga din läkare före användning. Instruktionerna på denna sida är baserade på behandling av friska personer.

Vilka program rekommenderar ni?

Innan träning

Före träning kan Optima Sport Recovery Boots fungera som en massage för att värma upp dina muskler. Före tränings-sessioner är vanligtvis 10 till 20 minuter långa med en måttlig intensitetsnivå.

Efter träning – Återhämtning

Vi rekommenderar generellt att spendera 20 till 30 minuter i program B (lymfdränage) följt av 15 till 30 minuter i något av massageprogrammen (A, C eller D).

Valet av massageprogram beror på temperament.

Program D kommer att kännas som det hårdaste programmet, där trycket kan kännas högt (naturligtvis kan man alltid välja att minska trycket).

Rehabilitering

Om du genomgår rehabilitering efter en skada måste du ofta minska trycket i stöveln.

Börja med 5 till 10 min i program B (lymfdränage) med lågt tryck (30-150 mmHg). Detta kommer att ge dränering och blodcirkulation till skadan och minska rehabiliteringsperioden.

Efter 5 – 10 minuter kan du koppla bort kammaren eller kamrarna som trycksätter där din skada finns och fortsätta med de återstående kamrarna. Alternativt rådgör med din sjukgymnast.

Det är normalt att känna sig törstig och avslappnad efter avslutad behandling.

Restless legs (RLS)

Vi har många kunder som upplever att våra recovery boots hjälper dem i samband med restless legs. Om du tycker att massage hjälper dina restless legs är chansen stor att även våra recovery boots hjälper.

Vi rekommenderar inte att börja med för mycket tryck i stövlarna. Nedan är ett exempel på en behandling du kan prova. Testa behandlingen innan du går och lägger dig, det skapar bra förutsättningar för en god natts sömn.

30 minuter i program B (2 på batterimaskiner) med ett tryck på 120-150 mmHg, följt av 10 till 20 minuter på program D med ett tryck på 120 mmHg.

Brist på vätska och mineraler kan ha inverkan på rastlöshet i benen. Var därför uppmärksam på att dricka tillräckligt under dagen och få i dig de vitaminer och mineraler du behöver.

Varför kan jag inte kyla mina ben i en uppsättning recovery boots?

Efter ett tag orsakar nedkylning en förträngning av blodkärlen och minskar därmed blodcirkulationen. Även om detta kan vara önskvärt vid en akut skada kan det förlänga skadeperioden.

Våra Recovery Boots fokuserar på att aktivt främja blodcirkulationen för att få dig tillbaka på rätt spår.

Hur fungerar er provperiod?

Du köper den uppsättning stövlar du önskar på vår hemsida. Inom 7 dagar efter att du tagit emot dina recovery boots från oss har du tid att ta reda på om stövlarna är rätt för dig.

Om du inte tycker att stövlarna är något för dig är det bara att returnera dem till oss så återbetalar vi hela beloppet för stövlarna.

Service och villkor

Vad är er garanti?

På Optima Sport har vi en garanti på 24 månader.

Vi erbjuder också att du kan köpa till garanti. Du kan läsa mer här:

https://optimasportrecovery.se/pages/garanti

Hur kan jag betala?

- Betalkort (Visa, American Express och Mastercard)

- Klarna

- PayPal

Observera att vi debiterar beloppet först när din beställning har skickats.

Om du använder ett presentkort eller annan rabatt kommer vi först att ta ut hela beloppet och sedan sedan kreditera värdet av ditt presentkort eller annan rabatt.

Hur levereras ra produkter?

Alla våra produkter levereras med Bring.

Det är fri frakt vid köp över 799 kr.

Hemleverans
Vi erbjuder hemleverans mot en extra kostnad på 49 kr.
Leveranstid

Vi strävar efter att skicka alla varor inom 1-3 arbetsdagar.

Under perioder med hög belastning kan det ibland förekomma en extra dags leveranstid.

I vissa fall kan det förekomma restordrar och om detta inträffar kommer vi att informera dig omedelbart.